Hele fraaie Kristalglas in de glaswinkel

Published Mar 27, 21
6 min read

Hele fraaie Kostaboda in onze glaswinkel

Daarna volgden een groot aantal die de traditie van het Kosta glaswerk zouden verrijken. Gedurende de 20e eeuw werd Kosta Glasbruk steeds bekender om zijn kunstzinnige glaswerk alsmede glassculpturen van befaamde en gevierde Zweedse ontwerpers, waaronder Vicke Lindstrand en Bertil Vallien (bekend om zijn ontwerpen van gezichten). Kosta Glasbruk fuseerde in 1976 met Boda Glasbruk en Afors.

Vandaar de overkoepelende naam Orrefors Kosta Boda, heden bestaand uit 620 werknemers. In oorsprong was de Kosta Glasbruk fabriek gevestigd tussen de steden Kalmar en Växjö, maar heden ten dage zijn er vier Kosta Boda fabrieken in de regio van Småland, samen toebehorend aan de , een populaire toeristische attractie die bestaat uit vijftien glaswerkbedrijven, waarvan velen meer dan een eeuw oud zijn.

Jaarlijks komen er een miljoen bezoekers op af. Kosta Boda produceert kleurrijk en werd een van Zweden's bekendste merken. Daarnaast behoort het merk tot de wereldleiders op het gebied van glas en kristal en kent het duizelingwekkende collectienamen zoals Starlight, Open Minds, Body Bubbles, Jupiter, Dreams, Viewpoints, Contrast, Flower Power, Heartbeat, Underworld, Brains, Glimmer, Thoughts en Satellite.

Mooie Kristalglas in onze glaswinkelBestel hier de Kristalglas in onze glaswinkel

Hoe wonderlijk is het dat creatieve ontwerpers vloeistof transformeren in exclusieve champagneflutes (Line, Chateau) of waanzinnige vazen en schalen (Atoll). doopvont. Via geheime blaas-, slijp- en schildertechnieken worden er complexe ontwerpen gevormd met stelsels van bubbels, kleuren, diepten en lagen. Andere ontwerpen omvatten handbeschilderde heldere motieven op glas (Tulipa). De formule voor glasblazen voert terug naar de archeologische vondsten in Egypte van 2000 voor Chr.

Hele mooie Doopvont in de glaswinkel

Zweden's eerste pionier was Koning Gustav Vasa die de eerste glasfabriek in de zestiende eeuw in Stockholm oprichtte. De basisprocedure omvat het mixen van de stoffen , sodiumcarbonaat (soda) en kalksteen. Het zand komt tegenwoordig uit België, omdat het glas groenig kleurt wegens de aanwezigheid van ijzeroxide in het Zweedse zand - glaswinkel.

Hele mooie Kristalglas in de glaswinkelHele mooie Kostaboda in onze glaswinkel

1500 graden) zodat er een vloeibaar glasmengsel ontstaat. Bij Kosta Boda gaat dat proces dag en nacht door, bijna het jaar rond. Na de eerste wordt het taaie maar vormbare materiaal in een lange ijzeren buis gestopt, waarna de glasblazer aan het andere eind door de buis blaast en de massa in de vorm van een bel in verschillende richtingen beweegt.

Hele fraaie Bedrijfsgeschenken in de glaswinkelHele mooie Kostaboda in onze glaswinkel

Dit vakmanschap komt neer op veel concentratie, geduld en ervaring (glaskunst). Via deze methode worden diverse objecten gevormd en daarna afgewerkt. Apart, speels, aards, grensverleggend, tijdloos, krachtig, fascinerend, gedurfd, suggestief, excentriek. Geen benaming is te gek voor Kosta Boda. In elk geval is het hypermoderne design van Kosta Boda toonaangevend en vooruitstrevend (kostaboda).

Steeds worden er weer nieuwe verrassende collecties toegevoegd, waarvan ongeveer de helft van het glaswerk in het buitenland wordt verkocht, voornamelijk in Amerika, Japan, Duitsland en Australië. Kosta Boda heeft duizenden gewonnen en wordt over de hele wereld verzameld door particulieren en musea die het glaswerk in grote getale tentoonstellen.

Bestel hier de mooiste Kostaboda in de glaswinkel

is al eeuwenlang het magische decor van gesmolten, stroperig & gloeiend heet glas wat vanuit een oven wordt omgetoverd tot een prachtig glasobject...Kosta Boda glaskunst geniet een wereldwijde bekendheid waardoor het dan ook niet zo raar is dat Kosta Boda glas in vele musea over de gehele wereld te vinden is, én dat er wereldwijd zeer veel liefhebbers zijn van het Scandinavisch kristal.

Hele fraaie Kosta Boda in de glaswinkelHele mooie Bedrijfsgeschenken in de glaswinkel

De naam is ontstaan ​​uit de achternamen van de oprichters, generaals Koskull en Staël von Holstein. De locatie van Kosta Boda, in het hart van de dichte bossen in de Zweedse provincie Småland, werd gekozen zodat de glasblazerijen zowel Stockholm als Karlskrona van glas konden voorzien. De locatie bevond zich dicht bij de belangrijkste doorgaande wegen in de regio én ze hadden hier de beschikking over een onbeperkte voorraad hout om de ovens te verwarmen.

Tijdens de eerste 150 jaar van het bestaan ​​van het bedrijf werd hier fijn gebruiksglaswerk gemaakt zoals ruiten, flessen en drinkgerei, maar ook glazen kroonluchters en soortgelijke artikelen. Tot de klanten behoorden royalty's, mensen van adel en rijke kooplieden die het dure glaswerk konden betalen. Lange tijd kwamen de glasblazers uit de Bohemen, een regio in Tsjechië.

Kosta exposeerde zijn producten op de Algemene Kunst- en Industriële Expositie van Stockholm in 1897, maar kreeg kritiek omdat het glaswerk grotendeels leek op items gemaakt in andere delen van Europa. https://winkel.powercall.nl/shoppen/koop-hier-glaskunst-2miCMRiPe2cf. Dit bracht het bedrijf op het idee om eigen ontwerpers in dienst te nemen. Het idee won snel terrein en blijft de feitelijke basis van de manier waarop de glasblazerij haar assortiment continu ontwikkelt.

Mooie Kosta Boda in de glaswinkel

Sindsdien werkten hier vele bekende kunstenaars, zoals Sven Ericsson en Ewald Dahlskog (glaswinkel). De eerste vrouwelijke kunstenaar was Tyra Lundgren die in 1935 werd aangesteld. Veel vrouwen hebben sindsdien bij de glasblazerij gewerkt en zijn zeer succesvol geweest, en dat is ook nooit meer veranderd. De huidige vorm van Kosta Boda is ontstaan ​​uit een fusie van de glasblazerijen in de gemeenschappen Kosta, Boda en Åfors.

De bedrijfsnaam werd in 1976 gewijzigd in Kosta Boda AB en het bedrijf maakt sinds 1989 deel uit van Orrefors Kosta Boda AB.De productie vindt nu plaats bij de belangrijkste glasblazerijen in Kosta en bij Åfors Glassworks. is al jaren één van de meest toonaangevende glasblazerijen ter wereld. Dit werd bereikt door Scandinavisch design glas te combineren met perfecte ontwerpen, karakteristiek vakmanschap en voortdurende toewijding.

De samenwerking tussen de ontwerpers en de vakmensen is heel hecht, wat dan ook essentieel is voor de ontwerper om diens intenties & gevoelens goed tot expressie te laten komen. In vele musea over de gehele wereld zijn de kristal glas producten van Kosta Boda te vinden, en ook bij consumenten is het merk over de gehele wereld bekend - kostaboda.

Daar weet nog altijd goed op in te spelen door heel veel verschillende soorten glas kunst te produceren in alle prijsklassen. In onze online Kosta Boda shop kunt u eenvoudig & snel, maar bovenal ook veilig een mooi glaskunst werk of Kosta Boda cadeau naar wens bestellen. Op alle glasobjecten uit onze Kosta Boda collectie bieden wij u Ook is het bij Glaskunst Art mogelijk om achteraf per factuur te betalen.

Fraaie Doopvont in onze glaswinkel

Vragen over onze service of producten? Neem dan gerust contact op door te klikken. Speciaal op zoek naar glaskunst in beperkte oplagen? U vindt elke Kosta Boda Serica én Kosta Boda Unica via onderstaande link: - glasblazers.is al jaren één van 's werelds toonaangevende merken in glas en glaskunst. Technologie en gevoel zijn sinds 1742 verfijnd in het hart van de bossen van Småland. Kosta Boda glas is kleurrijk, moedig, ingenieus, provocerend en opvallend. De Kosta Boda glaskunstenaars behoren tot de meest erkende in hun vakgebied, niet alleen in Zweden maar overal ter wereld.

Navigation

Home

Latest Posts

De Eerste Glossy Van Nederland

Published Jun 16, 21
6 min read

Online Magazine Over Ontwikkelingen In Media

Published Jun 06, 21
6 min read

Inspiratie Voor Een Healthy Lifestyle

Published May 25, 21
6 min read